Skip to content
Sastāvdaļas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas vai smalki sagrieztas
- 800 g konservētu veselu plūmju tomātu (mūsu izvēle – San Marzano)
- 2 tējkarotes cukura
- 1 tējkarote sāls
- Sauju bazilika lapu, rupji sagrieztu
- Šķipsniņa svaigi maltu melno piparu

Recepte
- Pagatavošanas veids
- Ielej eļļu pannā un uzliec to uz vidējas uguns. Kad panna ir sakarsusi, pievieno ķiplokus un apcep, līdz tie kļūs mīksti, bet ne brūni.
- Ielej plūmju tomātu kārbu čuguna pannā un ar smalcinātāju vai dakšiņu tos sasmalcina.
- Pievieno visas pārējās sastāvdaļas, pēc tam vāra uz lēnas uguns 20 minūtes vai līdz garša kļūs piesātināta un mērce nedaudz sabiezēs.
- Šo mērci var lietot uzreiz vai ievietot hermētiskā traukā un uzglabāt ledusskapī ne ilgāk kā nedēļu. Tā būs uzreiz gatava lietošanai pēc vajadzības.